Samhällsorienteringen i Östergötlands logotyp, orange bakgrund, vit text
|    |  Språk  |  Anmälan till kursen  |  Självstudier  |  Om oss  |  Kontakt  | 
 
Länksamling
Mer information om Sverige och Östergötland


Information Sveriges logga bestående av svenska flagga och texten Informationsverige.se, guiden till det svenska samhället
På Länsstyrelsernas webbplats Informationsverige finner du mycket bra information som du behöver veta för ett fungerande liv i Sverige. Här kan du bland annat ladda ner "Boken om Sverige" eller olika hjälpmedel och verktyg för att komma igång och lära duig svenska på egen hand.

Mer information finns på webbplatsen https://www.informationsverige.seRegion Östergötlands logga bestående av en blåklint i vitt på blå botten
Region Östergötland ansvarar bland annat för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, regional utveckling och region Östergötlands hållbarhetspolicy. På hemsidan kan du få mer information om de områden myndigheten arbetar med.

Mer information finns på webbplatsen https://www.regionostergotland.se/


1177:s logga bestående av vit text 1177 vårdguiden samt Information och tjänster för din hälsa och vård på röd botten
1177 Vårdguiden är en webbplats och telefontjänst med information, rådgivning och tjänster inom hälsa och vård. Här kan du läsa om sjukdomar, besvär, undersökningar och behandlingar. Du hittar kontaktuppgifter, öppettider och e-tjänster till vårdcentraler och mottagningar i Östergötland och övriga landet. Du kan logga in på 1177.se och, exempelvis, förnya recept och avboka tid.

Mer information finns på webbplatsen https://www.1177.se/Ostergotland/


Östgötatrafikens logga bestående av text och symbol i rött på vit botten
Östgötatrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Östergötland och planerar linjer och tidtabeller med buss, tåg och spårvagn över hela länet. Östgötatrafikens webbplats finns tillgänglig med Google translate. Avgångstider finns sökbara i reseplaneraren och som traditionella tidtabeller på deras hemsida och i deras app.

Mer information finns på webbplatsen https://www.ostgotatrafiken.se/


Götabibliotekens logga bestående av tvåfärgad symbol och text i svart på vit botten
I Östergötland finns 44 bibliotek och tre bokbussar utspridda över hela Östergötland! Dessutom finns ett universitetsbibliotek som är uppdelat på flera campusbibliotek i Linköping och Norrköping. Stora som små, alla hänger ihop i ett nätverk, och skickar snabbt och enkelt böcker till varandra. Därför kan du låna det du vill på vilket bibliotek som helst. Var noga med att ange på vilket bibliotek du vill hämta det du reserverat. På Götabiblioteken kan man reservera böcker man vill låna eller ladda ner dem digitalt.

Mer information finns på webbplatsen https://www.gotabiblioteken.se/